Joris Vercammen

DrupalCon Prague

Het was de eerste keer dat ik naar een DrupalCon-evenement kon gaan. Collega’s die er al wel geweest waren vertelden me zeker de “Welcome to DrupalCon” sessie niet te missen. Deze is alleen een leuke introductie en staat ook wel bekend als #prenote. Ze hadden gelijk dat dit niet te missen was. Bekijk het filmpje hier: https://www.youtube.com/watch?v=3eSxaNmGHYQ. Natuurlijk leer je hiermee niet heel erg veel bij over drupal zelf, maar het is een accuraat beeld van hoe leuk de community is.

De eerste keynote, en de eigenlijke opening van DrupalCon is de #driesnote. Dit is een globaal overzicht van waar drupal met de volgende versie naartoe gaat. Ik zal op een paar puntjes nog verder in gaan verder in deze post (vooral omdat ik er nog andere interessante talks over heb gezien). De keynote kan je hier bekijken: https://prague2013.drupal.org/keynote/dries-buytaert (Dries komt op rond 11:50) Deze keynote is een erg makkelijke manier om een overzicht te krijgen van alle nieuwigheden in Drupal8.

Daarna kwam de groepfoto.

De sessies die ik heb gevolgd in Praag.